Om oss

Vi är Ben och Pete, två bröder och ansiktena bakom DutchGrown. Vi vill berätta lite om oss själva och dela med oss av vår historia. Detta är berättelsen om en familjedynasti som kan spåras över 150 år tillbaka i tiden. En som sträcker sig över fyra generationer, tre århundraden, två kontinenter och enstaka bråk mellan bröder. Det är en historia som har fört oss dit vi är idag: en av de äldsta och mest respekterade exportörerna av blomsterlökar i Nederländerna.

VI TAR ARVET VIDARE

VAR VI ÄR NU

Spola fram 4 generationer och Pete och Ben är nu båda i Europa, om än i olika länder. Fram till nyligen hade Pete tillbringat 15 år i USA med att utveckla företagets onlinesida medan Ben utvecklade sina avsevärda färdigheter i Nederländerna.

Vi spelar på våra styrkor. Ben är experten på blomsterlökar och en person som är en "människokännare". Han har fantastiska kontakter med alla odlare i Nederländerna, han är en utmärkt nätverkare och hjälper alltid gärna alla kunder med frågor.

Pete är den tekniskt lagda som har utvecklat webbplatser i över 20 år och är motorn som får DutchGrown att fungera smidigt. Trots att han är en riktig datanörd är han förvånansvärt trevlig och får ibland komma ut ur källaren för att träffa kunder. Han och Ben tillbringar faktiskt en hel del tid med att resa till USA, Europa och Storbritannien för att delta i utställningar och mässor för blomsterlökar, och de tycker alltid om att träffa och lära känna sina kunder och skapa långvariga kontakter och vänskapsband.

HUR DET BÖRJADE

Vår resa började 1882 med vår farfars farfar som satte Rotteveels på sin ödesväg. Efter att ha arbetat på familjens gård med lökodling i Nederländerna började han sälja lökar i Tyskland till lokala odlare. Några år senare förde möjligheter, ambitioner och äventyr honom med båt till New York - vår farfars farfar var faktiskt en av de allra första exportörerna av blomsterlökar från Holland som anlände till USA. Vår farfar och far följde i hans fotspår och fortsatte att exportera familjens kunskap och expertis inom blomsterlökindustrin och hade stor framgång utan att kompromissa med kvalitet eller kundservice och kundtillfredsställelse.


HUR VI ARBETAR

PERSONLIG INSTÄLLNING TILL AFFÄRSVERKSAMHET

En aspekt av DutchGrown som vi är stolta över är vår personliga inställning till affärsverksamhet och kundservice. Vi må ha ett team i bakgrunden som hjälper oss, men vi gillar att vara med och påverka, så om du kontaktar DutchGrown är chansen stor att det är någon av oss som kommer att vara där och svara på dina frågor.

FRAMTIDEN

Vi kommer att fortsätta att arbeta med vår passion och vårt praktiska tillvägagångssätt och kommer att se till att alltid följa med tiden och förutse trender. Det finns redan en femte generation som väntar i kulisserna, redo att följa i våra väl upptrampade fotspår och beredda att ta över manteln när de blir äldre.

När han klev ombord på båten för alla dessa år sedan undrar vi om vår farfars farfar hade någon aning om vilket arv han höll på att skapa. Vi hoppas att han skulle vara mycket stolt över DutchGrowns utveckling och den riktning som hans drömmar och ambitioner har tagit.

TILLÅT OSS ATT SKRYTA

TRÄFFA OSS PÅ KÄNDA KEUKENHOF

Vi ställer ut i den berömda parken Keukenhof och de flesta av de fotografier som du ser på vår webbplats kommer faktiskt därifrån. I trädgårdsodlingens värld är detta något av det mest prestigefyllda. Keukenhof är den mest kända och största blomsterparken i världen och är det riktmärke som andra blomsterparker strävar efter. Vi är mycket stolta över att få ta del av detta och ser det som ett bevis på DutchGrowns kvalitet och ett vittnesbörd om det arv som våra förfäder byggt upp.