Kvaliteten hos våra blomsterlökar

DutchGrown™ skickar endast blomsterlökar av största storlek


På DutchGrown™ skickar vi bara blomsterlökar av största storlek. Mindre blomsterlökar kan verka som ett billigare alternativ i början, men i verkligheten visar sig de billigare och mindre blomsterlökarna vara en falsk ekonomi. Anledningen? Helt enkelt fungerar större blomsterlökar mycket bättre. Lökar av största storlek producerar större och friskare blommor. Stora blomsterlökar producerar starkare stjälkar som är mer väderbeständiga och därför mindre benägna att vissna, hänga eller snäppas av i våta och blåsiga förhållanden. Stora lökar ger också kraftigare och mer tåliga plantor. Detta leder i sin tur till ett större antal smålökar som ger utväxter och överlag bättre naturaliseringsegenskaper.

DutchGrown Flower Bulb Sizes and Quality

Vissa företag väljer att sälja mindre lökar, vilket innebär att de kan erbjuda lägre priser. Dessa mindre lökar kommer att ge mindre blommor, vilket kan vara bra, men dessa blommor kommer att vara mindre pålitliga, mindre rikliga, mindre prunkande och mindre livskraftiga. I världen av blomsterlökar får du verkligen vad du betalar för, och på DutchGrown™ kompromissar vi aldrig med storlek eller kvalitet.

Hur är storleken på blomsterlökarna?

Lökar har en minimistorlek och en större "toppstorlek" (vilket är den storlek som DutchGrown™ levererar). En blomsterlök mäts på sin bredaste punkt, omkretsen, i centimeter.


Tulpaner

Vanlig: 10cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 12cm+

För optimal prestanda bör dina tulpanlökar vara 12 cm eller mer. Denna toppstorlek är den storlek som DutchGrown™ levererar. Skillnaden mellan en vanlig lök och en lök i toppstorlek är markant.

Det finns vissa sorter av tulpaner som är undantag från denna regel eftersom de naturligt producerar mindre lökar och blommor.

DutchGrown Tulip Bulb Size and Quality


Påskliljor och narcisser

Vanlig: 12cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 15cm+

Även om det finns variation i denna familj, har dvärgsorter som regel mindre lökar och de stora trumpetsorterna har större. Tänk på att större är alltid bättre, oavsett sort, och i allmänhet är toppstorlek 14-16 cm.

Amaryller

Vanlig: 24cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 32cm+

Skillnaden mellan amaryll-lökar i normalstorlek och toppstorlek är enorm - liksom skillnaden i prestanda. Amaryller ska vara magnifika - Så snåla inte med storleken på löken. För den bästa, största och mest synliga rabatten behöver du lökar med en diameter på 34 cm - och det är naturligtvis DutchGrown™-standarden.

Hyacinter

Vanlig: 14cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 16cm+

Dessa doftande favoriter bör vara minst 15 cm, men för krukväxter är 16 cm eller mer mycket bättre. DutchGrown™ levererar bara de största och bästa produkterna.

DutchGrown Hyacinth Bulbs Sizes and Quality


Andra lökar i vanlig storlek/toppstorlek


Krokusar

Vanlig: 7cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 9cm+

Jättealliumlökar

Vanlig: 18cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 20cm+

Medelstora alliumlökar

Vanlig: 10cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 14cm+

Små alliumlökar

Vanlig: 4cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 6cm+

Tazetter

Vanlig: 14cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 16cm+

Klockliljor

Vanlig: 20cm
DutchGrown™ Top Size: 24cm+

Stor krokus

Vanlig: 7cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 9cm+

Botanisk snökrokus

Vanlig: 4cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 5cm+

Saffranskrokus

Vanlig: 7cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 9cm+

Holländsk iris

Vanlig: 7cm
DutchGrown™ Toppstorlek: 9cm+

Optimala lökar ger optimala resultat

Det kan inte nog betonas att skillnaden i prestanda mellan högkvalitativa lökar och billigare, mindre lökar är en världsomspännande skillnad. På samma sätt som de bästa ingredienserna är nyckeln till de bästa maträtterna, är det lökar av bästa kvalitet som är nyckeln till att ta din trädgård och ditt landskap till nästa nivå.