Saffranskrokus

Crocus Sativus, även kallad Saffranskrokus, är en mycket spännande höstblommande art. Den har odlats i 2 000 år och har varit åtråvärd på grund av sina högt värderade ståndare (saffran). Lökarna för saffranskrokus kan lämnas i jorden i sex år och de ger rikligt med blommor det första året. De sparar dock sin bästa saffransskörd till andra året efter planteringen. Denna vackra och prunkande krokus har stora, fylliga lila blommor med distinkt lila ådringar och tre långa, djupröda pistiller som sträcker sig utanför kronbladen. Köp dina saffranlökar (Crocus Sativus) hos DutchGrown™ nu, direkt från våra odlingar i Nederländerna. Vi skickar våra crocus sativus-lökar överallt inom Europa!

Visar 1 - 1 i 1 artiklar
Filter

Filter

Filter
Rensa alla
Visar 1 - 1 i 1 artiklar
CROCUS SATIVUS-LÖKAR - ODLA SAFFRANSKROKUS

Visste du att DutchGrown är specialister på produktion av Crocus Sativus-lökar i Holland? Vi levererar de största lökarna på marknaden - 9/10 cm - och för att maximera produktionen av krokusblommor och saffran tillämpar vi en särskild temperaturbehandling av våra krokuslökar i våra klimatkontrollerade celler.

Vi har haft en speciell relation med den ledande Crocus Sativus-odlaren i Holland i många år, vilket innebär att vi kan upprätthålla ett utmärkt lager. Så om du vill köpa saffronkrokus-lökar i Sverige kan du vara säker på att du kan vara säker på att du är garanterad högsta kvalitet genom att köpa dem från DutchGrown.

Det krävs 40 000 blommor för att producera ungefär ett halvt kilo saffran av krokusblommor - så det är föga förvånande att saffran länge har varit den dyraste kryddan i vikt i världen. Om du vill odla din egen saffran kan 150 blommor ge ungefär ett gram. Följ bara de här enkla stegen:

När krokusarna blommar på hösten skördar du saffranssträngarna genom att ta bort de långa, djupröda stämplarna med hjälp av en pincett. (Varje blomma producerar endast tre stämplar, så var försiktig.) Låt de skördade stämplarna torka ut ordentligt genom att lägga dem på en pappershandduk och lämna dem i några dagar på en varm och torr plats, och förvara dem sedan i en lufttät behållare. Använd mycket sparsamt i många olika rätter, både salta och söta, där de ger färg och smak.