Tillbaka till bloggen

Tulpan Renown Unique | DutchGrown™

Tulpan Renown Unique | DutchGrown™

Tulpan Renown Unique

Tulpan Renown Unique – En ljuvlig senblommare

Om du är ute efter överflöd och lyx, då är Tulpan Renown Unique din perfekta tulpan. Visst, du får tåla dig till slutet av säsongen men blir i gengäld rikligt belönad med en lustfylld blomma som är fantastisk en bukett eller en vas. Blommorna på den här tulpanen är stora och pionformade och börjar i lätt mörkrosa och mognar sedan till en frodig vattenmelonfärg med svagt rosa spetsar. De yttre kronbladen är skarpt limegröna och till skillnad från andra tulpaner är ståndarknappen hos Tulip Renown Unique gul i stället för svart.

Tulpan Renown Unique


Tulpan Renown Unique – Lyxigt överflöd

Det är knappast förvånande att denna sort är otroligt populär som snittblomma, inte bara för sina blommor utan också för sina mycket ståtliga stjälkar som lätt kan bli upp till 45 cm höga. Den milda doften går hand i hand med känslan av överflöd och frodighet som denna mycket speciella tulpan utstrålar.


Tulpan Renown Unique – Dubbel blomning

Tulpan Renown Unique är en dubbelblommande sen tulpan. Det innebär att den har dubbelt så många kronblad, något som helt förändrar blommans utseende. Istället för den spetsiga elegansen hos enkla tulpaner är de här blommorna runda, fylliga och pionliknande. Och även om vi tycker om när saker kommer i tid är det just det senblommande hos den här tulpanen som är en av de stora fördelarna med den. Just när man tror säsongen är slut och man måste vänta ett helt år på att få se tulpaner igen, då står de dubbla sena tulpanerna där, redo att bjuda på ytterligare tre veckors fägring medan de sänder ut tröst och skönhet i ett och samma andetag.

Tulpan Renown Unique


Var ska Tulpan Renown Unique planteras?

När du väljer planteringsplats för Tulpan Renown Unique är det två faktorer som är avgörande: jord & sol. Jorden bör vara väldränerad eftersom blomsterlökar som växer i vattendränkt jord lätt börjar ruttna. Tulpan Renown Unique är en sen vårtulpan (och till och med tidig sommar), och som sådan tycker den om att stå i solen. Om din rabatt, plantering eller gräsmatta inte lever upp till det här kan du alltid plantera tulpaner i krukor eller lådor på någon plats där det finns tillräckligt mycket sol.

Tulpan Renown Unique


När ska Tulpan Renown Unique planteras?

Dubbla sena tulpaner blommar på våren, vilket innebär att de bör planteras på hösten. När löven börjar falla och dagarna blir lite kallare, då är det dags att ta fram trädgårdshandskarna och stoppa ner lökarna i jorden. Lökarna till Tulpan Renown Unique bör planteras 12 cm djupt och med ett avstånd på 10-12 cm från varandra. Placera lökarna med den spetsiga delen uppåt, täck med jord och vattna ordentligt. Låt det kalla vädret utöva sin magi på dina blomsterlökar och i slutet av maj/tidigt i juni har du en trädgård fylld av säsongens sista, men definitivt inte mest oansenliga, färg.


Tulpan Renown Unique – en underbar present till dig själv

Belöna dig själv för dina insatser i blomsterträdgården med en passande avslutning och beställ Tulpan Renown Unique från vår färgglada hemsida. Om du beställer idag ser vi till att du har lökarna i perfekt planteringstid för ditt område. Vi skickar våra blomsterlökar överallt inom Europa och Storbritannien!

Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar
Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar

Har du utmaningar med trädgårdsarbetet?

Skicka dina frågor till mig! eller läs mer om mig.