Tillbaka till bloggen

Odlingsguide: Hur man odlar Amarine

Odlingsguide: Hur man odlar Amarine

Lär dig odla Amarine och omfamna höstens ankomst med en explosion av livfulla färger och exotiska blommor. Dessa sena underverk är det perfekta sättet att utöka spektrumet av nyanser i din trädgård, exakt tidsinställda för att blomstra precis när din sommarflora börjar avta. Oavsett om det är en tråkig dag eller en gyllene, solig hösteftermiddag är Amarine ett härligt tillskott som lyser upp din uteplats och ger den en bländande touch. Gör dig redo för en härlig upplevelse!

Viktiga aspekter av amarinplantering

Amariner, som är frosthärdiga fleråriga lökar, pryder din trädgård med magnifika blommor år efter år. De klarar vintertemperaturer ner till -10°C och erbjuder en bestående skönhet. För områden som förväntar sig kallare förhållanden är det lämpligt att ge lite extra skydd. Amariner trivs under sommarsolen och föredrar en solig plats med väldränerande jord. När du planterar ska du se till att lökarnas halsar är exponerade; nedsänkning kan leda till bladtillväxt utan de önskade blommorna. Dessa sena växter förblir ofta vilande fram till sommaren, så oroa dig inte om tecken på liv inte är omedelbart uppenbara!

Steg-för-steg-guide för plantering av amariner

  • Amariner kan klara temperaturer så låga som -5°C och kan dra nytta av ett torrt bladverk under vintern.
  • Plantera Amarine-lökar direkt utomhus på mitten av senvåren och välj en plats med väldränerande jord.
  • Oavsett om det är i rabatter eller behållare, välj ett soligt eller delvis skuggat område med jord som dränerar fritt.
  • Plantera lökarna grunt och låt deras skott vara synliga.
  • Placera lökarna i grupper med ca 10-15 cm mellanrum.
  • Efter plantering, vattna ordentligt för att säkerställa att de klarar sig.
Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar
Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar

Har du utmaningar med trädgårdsarbetet?

Skicka dina frågor till mig! eller läs mer om mig.