Tillbaka till bloggen

Kan man plantera lökar på vintern?

Kan man plantera lökar på vintern?

Kan man plantera lökar på vintern?

Lär dig mer om att plantera tulpaner, påskliljor, hyacinter och andra lökar på vintern

Även om hösten är den idealiska tiden för att plantera vårens blomsterlökar, finns det ingen anledning att oroa sig om du har hamnat på efterkälken med ditt trädgårdsarbete. Det finns fortfarande tid att plantera tulpaner, narcisser och hyacinter för en fantastisk våruppvisning.

Kan man plantera lökar på vintern?

Den bästa tiden att plantera lökarna är på hösten, så snabbt som möjligt efter att du har fått dem och ungefär sex veckor innan marken fryser. Om du missar detta tillfälle kan du fortfarande plantera vårblommor så sent som i december och till och med i januari. Så länge marken inte är frusen och du kan få ner en spade i den kan du plantera lökarna. De kommer att belöna dig med blomningar på våren.

Kan man plantera lökar på vintern?

Hur djupt ska man plantera lökar på vintern?

Lökar bör planteras minst 6 tum djupt, eftersom det ger dem ett bättre skydd. Om marken är frusen kan du fortfarande plantera tulpan- och narcisslökar i krukor. Förvara dem på ett kyligt men skyddat ställe under vintern - ett ouppvärmt garage eller skjul är idealiskt - och flytta krukorna till verandan, uteplatsen eller trappan när de första knopparna dyker upp på våren.

Inomhuslökar på vintern

Höj stämningen under de mörka vinterdagarna genom att odla lökar som Amaryllis, Hyacint och Narcissus Paperwhite inomhus. När du har planterat dem, förvara dem på en sval plats tills de första knopparna dyker upp, och flytta dem sedan till ett varmt och ljust rum. Plantera en grupp lökar för att ge färg och doft till ditt hem hela vintern. Det finns fortfarande tid att plantera några lökar och njuta av ett kalejdoskop av färger på våren - allt du behöver göra är att välja dina favoritsorter av hyacinter, påskliljor och tulpaner och sätta igång!

Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar
Möt Ben, vår specialist på blomsterlökar

Har du utmaningar med trädgårdsarbetet?

Skicka dina frågor till mig! eller läs mer om mig.